KORNATI

Vodice i Kroatien är en liten och charmig kuststad

Nationalparken Kornati
Kornati består av ca. 150 obebodda kala och vackra öar. Här fanns en saltsjö inne på ön där temperaturen och salthalt är flera grader högre än i havet. En vacker vy är att gå upp på ”baksidan” av ön och se klipporna störta ner, säkert 30 meter ner i det otroligt kristallklara havet.

Nationalparken Kornatis bländande pärlband av oförstörda öar är ett paradis för seglare och dagsbesökare. Om man vill komma bort från allt kan man besöka en obebodd ö prova på att leva som Robinson Crusoe. Den drömlika övärlden är lika populär bland naturälskare, dykare och båtfolk. De största öarna i nationalparken är huvudöarna Kornat och öarna Kurba (Kurba Vela), Lavsa, Levnaka och Piskera.

Under sommarmånaderna slingrar otaliga segelbåtar och yachter genom nationalparkens ölabyrint, förbi de små, fantasiframställda öarna, reven och de “kronor” som är typiska för Kornati National Park. Säkra förtöjningar finns framförallt i den välskyddade småbåtshamnen i Piskera, men också på bryggorna och bryggorna i Konobas och restaurangerna.

För dykare finns det nio utvalda dykplatser i 220 km2 nationalparken, där du kan dyka in i undervattensvärlden Kornati National Park tillsammans med auktoriserade dykcenter. Individuell dykning är strängt förbjudet i parkens område!

De en gång skogsfulla öarna National Park Kornati, har en ganska gles vegetation, detta beror på skurkar och brännskador av herdar som ville skapa ny gräsmark.

Stärka, uppdatera och ladda batterierna i de otaliga restaurangerna och krogarna som du hittar i nästan varje befolkade vik i nationalparken. På menyerna hittar du läckra rätter, som färsk hummer, skaldjur eller grillat lamm.

På semesterorterna på ön Murter och fastlandet, om du inte har egen båt, kan du boka båtturer till Kornati National Park från olika leverantörer.

VISA BILDERNA

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr.
En öl kostar ca 15-20 kr.

Nöjen:

Vodice är en livlig kuststad, och hamnen kantas av caféer, restauranger och barer. Under högsäsong höjs pulsen på nattlivet avsevärt.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split - Zadar till Vodice ca 1 timme och 15 minuter. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel