Krapinske Toplice

Specialistsjukhus för medicinsk rehabilitering Krapinske Toplice ligger bara 47 km från Zagreb.

Sjukhuset i Krapinske Toplice ligger i en av de vackraste delarna i området som är nära till Kroatiens huvudstad Zagreb. Hela sjukhusfaciliteten är uppbyggd över värmekällor som har använts för behandlingar sedan romersk tid känd, som Aquae Vivae – livets vatten.

Det är ett modernt sjukhus som ger särskild rehabilitering förpatienter som har problem med:

Kardiologi

Neurologi

Reumatologi

Ortopediska sjukdomar

Sjukhuset har fullständig medicinsk diagnostik som behövs för att behandla och övervaka behandlingsresultatet. Medicinska program baseras på användning av naturresurser och läkemedel tillsammans med alla moderna förfaranden för fysisk medicin och rehabilitering.

Det här finns   rehabilitering även för barn.

 

Sjukhuset utför följande tjänster:

 

  • behandling och rehabilitering av konsekvenserna av huvudskador, hjärnan och andra neurologiska sjukdomar,
  • behandling och rehabilitering av hjärtpatienter med angina pectoris, hjärtinfarkt och efter hjärtkirurgi
  • behandling och rehabilitering av alla typer av post-traumatiska tillstånd i rörelseapparaten,
  • behandling och rehabilitering efter ortopedisk kirurgi,
  • behandling och rehabilitering av degenerativa sjukdomar, reumatism, diabetes med neurologiska och cirkulations komplikationer
  • Behandling och rehabilitering av patienter med perifera cirkulationssjukdomar

Det särskilda sjukhuset för medicinsk rehabilitering Krapinske Toplice är utrustad med de senaste medicinska diagnostiska enheterna som används för att tillhandahålla behandlingar och för att övervaka ytterligare behandlingsresultat. Våra medicinska program är baserade på synergin hos läkare för naturläkemedel med alla tillgängliga de senaste fysikaliska medicinerna och rehabiliteringsbehandlingarna.

Vårt sjukhus är allmänt känt för läkning genom användning av mineralvatten med temperaturer mellan 39oC och 41oC, naturligt berikad kalcium, magnesium och hydrokarbonat. Det finns fyra inomhuspooler som ligger inom sjukhuset. Den välkända “Jakobs” poolen, som är konstruerad vid värmekällorna, men ändå inom sjukhusfaciliteten, är ett av de få sådana exemplen i världen. Vatten används för behandlingar som utförs i simbassänger och rör, badning kombineras med olika medicinska övningar. Dessa förfaranden avrundas genom applicering av fysiska effekter av vatten: temperatur, hydrostatiskt tryck, flytkraft och friktion. Argument för terapeutiska effekter av mineralvatten kan hittas i några hundraåriga gamla register över dess tillämpning för terapeutiska ändamål, liksom i de senaste medicinska rapporterna som bevisar sin helande kvalitet. Att dricka varmt mineralvatten efter badning var vanligt förekommande under förra seklet och har fortfarande använts, eftersom det finns många vetenskapliga register samt långsiktiga övningar som bekräftar terapeutiska effekter av denna procedur.

 

Medicinsk lera – fango

Fango – medicinsk lera – består av mikroskopiska mineralpartiklar som fyller upp med mineralvatten och dämpar vid vårens kanter. Fango har goda termiska egenskaper och används som helande wrap för hela kroppen eller för specifika kroppsdelar. Efter att ha bearbetats mekaniskt och uppvärmts, är lera packad i tygduk och insvept runt kropp eller kroppsdel. Medicinsk konsultation rekommenderas att utföras före varje fangobehandling.

Våra rum

Behandlingar

Transfet till Krapinske Toplice:

Vi planera med vår patienter redan från början,för att ska fungera allt på en bra sätt.Vi hjälper med flyg eller buss. Ni kan flyga till Zagreb och från Zagreb kan åka med bus till kliniken.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel