KRKA

Vodice i Kroatien är en liten och charmig kuststad

Nationalparken Krka är en av Kroatiens mest kända nationalpark. Här väntar vackra vattenfall i en grönskande miljö, och så klart sol och bad.

De senaste åren har antalet resenärer till Kroatien fullkomligt exploderat och landet är nu ett av Europas hetaste resmål, särskilt bland svenskar. Nationalparken Krka är en av många anledningar till detta och varje år besöks Krka av över en miljon besökare.

Väl på plats är det enkelt att förstå varför turister och lokalbefolkning åker hit. Grönskande natur och vackra forsande vattenfall är inget som de flesta tackar nej.

VISA BILDERNA

Krka nationalpark ligger närmre turistorterna och till skillnad från Plitvice, så är det tillåtet att bada i Krkafloden och de olika vattenfallen, inklusive det mest populära vattenfallet Skradinski Buk, som du kan se på bilden ovan. I parken finns även utlagda promenadstråk med träplankor och stigar.

Krka är en av Kroatiens åtta nationalparker och täcker ett område på hela 142 kvadratmeter. År 1985 fick man status som nationalpark och efter det har besökarna bara ökat i antal. Förutom vattenfall, sjöar och badplatser, så är området även hem till ett stort antal djur och växter.

I parken finns inte mindre än 860 olika planter och växter tillsammans med fiskar och fåglar (över 200 arter) samt 18 fladdermusarter och en hel drös med reptiler och amfibier.

I flodsystemet finns även ett kloster vid namn Visovac, som ligger mitt ute i floden på en liten ö. Hit kan man åka med båt. De två mest kända vattenfallen är Skradinski Buk och Roski Slap. Nationalparken är även Europas andra mest koncentrerade områden med Lavender per kvadratkilometer.

HUR MAN TAR SIG TILL NATIONALPARKEN KRKA
Skradin är det bästa stoppet för dig som vill åka buss till Krka National Park. Hit går dagliga bussar från Zagreb, Zadar, Rijeka, Split, Makarska och Dubrovnik. Härifrån är det enkelt att ta sig till parken. Båtturen till Skradinski Buk är gratis och ingår i entrebiljetten.

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr.
En öl kostar ca 15-20 kr.

Nöjen:

Vodice är en livlig kuststad, och hamnen kantas av caféer, restauranger och barer. Under högsäsong höjs pulsen på nattlivet avsevärt.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split - Zadar till Vodice ca 1 timme och 15 minuter. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel