MEDJUGORJE

Mostar-Bosnien och Hercegovina

Medjugorje är en av de mest kända katolska helgedomar i världen, som ligger nära Čitluk, i södra delen av Bosnien och Hercegovina. Det tal om 4.300 invånare, och blev känd för uppenbarelser av Jungfru Maria, som började 1981. Sedan dess har denna plats, nära Sarajevo, är en av de mest besökta turistorterna i Bosnien och Hercegovina, som årligen omkring en miljon katoliker från hela världen. Till skillnad från Madonnahelgedomen i Lourdes i Frankrike, som med sina sex miljoner människor om året och blev ett kommersiellt paradis för lokala restaurangbranschen är Shrine of Medjugorje fortfarande kvar sin ursprungliga charm, där pilgrimer finner frid i tron. Centrum kring helgedom Queen of Peace, som Shrine of Medjugorje officiellt kallas, är kyrkan Sankt Jakobs.
Ett annat spektakulärt fenomen ger en känsla på pilgrimsfärdssidan mitt i karstområdet i Hercegovina. Den närmaste sex meter höga bronsstatyn av “Uppståndna Kristus” sägs ha börjat “gråta” plötsligt. Tårar går ner från figuren som skapades 1998 av en slovenska konstnär. Vid närmare kontroll upptäcktes att “tårarna” inte kom från Kristi ögon, men gick på statyrets ben, strax under knäet. Vätskan uppsamlades och undersöktes. Således identifierades de uppsamlade dropparna som korroderat regnvatten, vilket dock inte hindrade många troende från att tilldela mirakulösa krafter till de antagna tårarna. Mer riktiga sevärdheter är gravstenarna i kyrkogårdarna Miletina och Vionica, som går tillbaka till medeltiden. Rester av romerska byggnader upptäcktes på den förstnämnda kyrkogården.

VISA BILDERNA

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split -till Medjugorje tar cirka ca 2 timmar och från Zadar flygplatsen 3 timmar.Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel