MOSTAR

Mostar-Bosnien och Hercegovina

Mostar är en stad i södra Bosnien-Hercegovina. Staden ligger inträngd i en vacker dal som delas i två delar utav Neretva floden. Mostar är ingen klassisk stad med stränder utan charmen ligger i stadens historiska kulturarv och framförallt befolkningen.
Den fascinerande charmen i Gamla stan, särskilt delen av Neretva, kommer att ge dig intrycket att du helt enkelt kommer att stå på plats och njuta av atmosfären.

VISA BILDERNA

Mostar är känd av gamla stadsdelen där möts man av moskéer och kyrkor på alla hörn, samtidigt som man promenerar på gamla och mysiga kullerstenar. Överallt ligger byggnader från Osmanska riket och Habsburg sida vid sida. När man väl får syn på den sagolikt vackra och imponerande gamla bron, Stari most, som byggdes år 1566 tappar man bort sig i tid och rum för sekunden och får en känsla av att befinna sig i en sagovärld. en speciell turistattraktion
Kända hopp från den Gamla bron har blivit kända runt om i världen. I dag, under de höga bågarna, samlar det tusentals observatörer som njuter av kunskaper i modig och skicklig hoppare.

Vill man ha magisk vy till gamla bron där ligger Mehmed Pasha Koski moskén som ligger fem minuters promenad från gamla bron och inträdet ligger på två euro. Det finns två museum värda ett besök. Den ena är ” Hercegovinas regionala museum ” och den andra är Stari Most (gamla brons) museum. Båda två är värda ett besök.
Det bredare området i den nuvarande staden var bebodd i förhistoriska tider, och den mest kända neolitiska platsen är den gröna grottan som ligger ovanpå floden Buna. Resterna av mänskliga bosättningar har hittats här, och det finns också Illyrian högar och fortar, gravar och befästningar. I det bredare området av staden hittades tre tidiga kristna kyrkor som bevisar existensen av intensivt liv i dessa områden i sena antiken och tidig kristendom.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split -till Mostar tar cirka ca 4 timmar och från Zadar flygplatsen 3 ,50 timmar.Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel