Murter

Murter är en ö i norra Dalmatien, ansluten till fastlandet med en bro vid staden Tisno.

Murter är en ö i norra Dalmatien, ansluten till fastlandet med en bro vid staden Tisno. Även i förhistoriska tider var ön bebodd. Idag har den 5100 invånare. Öns huvudsakliga verksamhet är turism, förutom turismen bedrivs också fiske, jordbruk och till och med varvsindustrin. På ön finns orterna Betina, Tisno, Jezera och Murter, som också är den största och äldsta staden på ön.

Stränder på ön Murter
Murter har en mycket eftertraktad kust, vilket betyder att det finns många vikar med olika typer av stränder. En av de mest populära stränderna ligger på dem på södra sidan av ön kallas för Bura.

Slanica är den största stranden och ligger på södra sidan av ön. Det är en av de mest besökta stränderna med underhållnings- och animeringsprogram via närliggande hotell. Stranden är en blandning av sand och sten, vattennivån är låg, vilket är perfekt för barnfamiljer.

Podvrske är en vit sandstrand som ger vattnet en vacker ljusblå färg. Stranden har utsikt över Kornatiöarna. Liksom Slanica-stranden har Podvrske-stranden lågt vatten, vilket gör det lämpligt för barn.

Cigrade stranden är delvis sandig och delvis stenig. Så det är lämpligt för barn och för dem som söker lugn och ro. Det är omgivet av tallskog och har flera restauranger där besökare kan njuta av en förfriskning i skuggan av tallar.

Jazina strand i Jazina bay med campingplats med samma namn. Här är vattnet också grunt och stranden är sandig vilket gör den till en idealisk plats för familjer med barn och äldre. Besökare har en parkeringsplats, en restaurang och en butik till deras förfogande.

Dessa är bara några av de otaliga stränderna på ön Murter.

VISA BILDERNA

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr.
En öl kostar ca 15-20 kr.

Nöjen:

Vodice är en livlig kuststad, och hamnen kantas av caféer, restauranger och barer. Under högsäsong höjs pulsen på nattlivet avsevärt.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split - Zadar till Vodice ca 1 timme och 15 minuter. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel