PLITVICKA JEZERA

Vodice i Kroatien är en liten och charmig kuststad

De senaste åren har intresset för nationalparken ökat, särskilt då Kroatien blivit mer populärt som turistmål. Plitvice nationalpark består av 16 sjöar som binds samman genom vattenfallen. Parken finns med på UNESCO:s världsarvslista och anses vara en av Europas vackraste naturliga sevärdheter.

Och jag kan bara instämma. Trots att det var där under högsäsong (2016, augusti) och det var fullt av turister, så var det fortfarande helt fantastiskt att promenera runt här. Vattnet har en färg som kan tror att det fanns på retuscherade bilder och det känns nästan overkligt vackert.

Inne i parken väntar promenader längs rustika träbroar som går över vattnet och vattenfallen. Vandringslederna går igenom hela parken och det är lätt att hitta tack vare skyltar och kartor uppsatta längs vandringslederna. Planera in minst en heldag här om du gillar att vara ute i naturen. Det finns så mycket vackert att titta på och ju längre in man kommer desto mindre turister är det runt omkring en.

Här nedan kan du se första utsiktsplatsen när man går in genom ingång 1.

VISA BILDERNA

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr.
En öl kostar ca 15-20 kr.

Nöjen:

Vodice är en livlig kuststad, och hamnen kantas av caféer, restauranger och barer. Under högsäsong höjs pulsen på nattlivet avsevärt.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split - Zadar till Vodice ca 1 timme och 15 minuter. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel