ÖN PRVIC

Ön Prvić ligger i Sibenik skärgård nära en av de mest populära turistmålen vid Adriatiska havet - Vodice.

Öns yta är 2,41 km2 och den har cirka 450 invånare. Befolkningen handlar främst om jordbruks- och boskapsuppfödning och nyligen i turism. Namnet Prvić nämns på 1100-talet. en historia här har lämnat många monument såsom barock altaren, fragment som visar tidiga kristna korset, kyrkan St Mary med klostret och många andra. Ön är också känd som hemma hos Faust Vrancic, fallskärm uppfinnare. Den högsta toppen på ön är Vrk Vitkovic hög 79m.

Det finns 2 platser på Prvić: Prvić Luka och Šepurine. Prvić Luka ligger på sydöstra sidan av ön och är en typisk dalmatisk plats med stenhus. Självblommorna ligger på sydvästra sidan av ön och platsen skapades på 1700-talet. när du bor på ön Prvić du kan gå på olika resor, så ta en titt på hela ön, besöker Sibenik, som är rik på historiska platser och en guide – en av de mest besökta turistmålen på den kroatiska kusten. Du kan nå ön Prvić med regelbundna båtlinjer från Vodice och Šibenik.

VISA BILDERNA

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr.
En öl kostar ca 15-20 kr.

Nöjen:

Vodice är en livlig kuststad, och hamnen kantas av caféer, restauranger och barer. Under högsäsong höjs pulsen på nattlivet avsevärt.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split - Zadar till Vodice ca 1 timme och 15 minuter. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel