Vodice

Vodice i Kroatien är en liten och charmig kuststad

Vodice i Kroatien är en liten och charmig kuststad

Den charmiga kuststaden Vodice ligger i en stor vik ungefär mitt emellan Split och Zadar och är ett utmärkt semesterval för dig som vill kombinera bad- och stadssemester. Vodice har anor från romartiden, och i den gamla stadsdelen vid hamnen ligger de vita stenhusen tätt bland smala kullerstensgator. Längs med hamnen växer kanariepalmer och blommor. Vodice är framförallt känd för sitt kulturella utbud, och oavsett om du reser med familjen eller med vännerna kommer du att trivas här.

Dalmatiens mest restaurangtäta stad

Det sägs att Vodice är Dalmatiens mest restaurangtäta stad, och här finns något för alla. De flesta ligger i den gamla stadsdelen och i hamnen. Här kan du beställa allt från kroatiska specialiteter som Cevapcic och Pjeskavice till grillad lokalt fångad fisk och viner från vinodlingarna som ligger i närheten. Vodice är också känt för sina många trendiga barer och nere i hamnen ligger uteserveringarna på rad.
Bild
Stränderna i Vodice

I Vodice finns fina klapperstenstränder för alla smaker. Den livliga Plaza Hangar ligger någon kilometer söder om centrum, och här ligger flera caféer, restauranger och barer där du kan svalka dig. Längre söderut har Vodice växt samman med grannbyn Srima och mellan orterna brer en fem kilometer lång klapperstenstrand ut sig längs det kristallklara Adriatiska havet.

Bild
Väster om Vodice ligger den 4 kilometer långa Plava Plaza, som även kallas ”Blå stranden” och som har belönats med Blåa flaggan som symboliserar kvalitet och rent havsvatten. Stranden är, med sitt grunda vatten och behaglig temperatur en favorit bland barnfamiljerna. Alla stränder har olika vattenaktiviteter

VISA BILDERNA

Äta ute:

Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr.
En öl kostar ca 15-20 kr.

Nöjen:

Vodice är en livlig kuststad, och hamnen kantas av caféer, restauranger och barer. Under högsäsong höjs pulsen på nattlivet avsevärt.

Transfer:

Transfer från flygplatsen i Split - Zadar till Vodice ca 1 timme och 15 minuter. Observera att transfertiden kan bli betydligt längre under högsäsong då trafiken är intensiv. Transfern sker vanligtvis eller det går bra att beställa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

+46702 614 710

Ringa oss

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Pirovac

Sommarresor Solaris Beach Resort

Sommarresor Imperijal

Klimatvård

+46702 614 710
 info@blueswantravel.com
  Gamla Strandlinjen 4 b 
433 35 Partille, Sverige

© Copyright 2019 by Blue Swan Travel